In de snelle, digitale wereld van vandaag valt het niet mee om je zaken op orde te houden. Soms gaat het mis en stapelen problemen zich op. Steeds meer mensen in Nederland hebben financiële schulden. Schulden gooien ook je sociale leven overhoop. Je durft je post niet meer open te maken, de deur blijft dicht, je neemt je telefoon niet meer op. Het is heel moeilijk om hier zelf uit te komen.

Meinsch Bewind en Beheer helpt mensen met schulden om hun leven weer op de rit te krijgen. Wij nemen de administratie van onze cliënten over. Dat kan op twee manieren: via bewind of via beheer.

illustratie

Bewind en Beheer

Bewind

Als wij bewind voeren voor een cliënt, dan beheren wij de bankrekening. Hij of zij kan er dan zelf niet bij. Daardoor is het makkelijker om regelingen te treffen met schuldeisers. Zij doen zaken met Meinsch en kunnen er dan op vertrouwen dat afspraken worden nagekomen. Bewind voeren kan niet zo maar, daarvoor moeten we toestemming vragen bij de kantonrechter. Samen met de cliënt vragen we dit aan.

Beheer

Beheer wil zeggen dat we de financiële zaken voor mensen regelen als zij dat om allerlei redenen zelf niet meer kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze niet de weg weten in de digitale wereld of vanwege een verstandelijke beperking. Hier komt geen rechter aan te pas.

Bij Meinsch kennen we onze cliënten. We weten wat er speelt. Door deze persoonlijke aanpak zien we wat nodig is. Vanuit onze ervaring en expertise doen we wat voor de cliënt het beste is. Praktisch, persoonlijk en met twee benen op de grond.

Neem contact met ons op